Søg
RSS

Blog indlæg af '2020' 'juni'

Valg af batteri

E-bikes: Valg af batteri - en lille guide.

En væsentlig og meget vigtig komponent på din nye elcykel, er batteriet. Det kan være svært at finde hoved og hale i Watt-timer, Volt og ampere.

Hvad er egentligt et stort batteri og hvad er et lille batteri. Jeg har lavet en lille oversigt, som kan hjælpe dig med at blive klogere:

Som indledning vil jeg give dig et par gode råd.

Pas på du ikke falder i "køre distance fælden"
Rigtig mange forhandlere og producenter fortæller dig, hvor langt din elcykel kan køre på en opladning. OG det skal du altså tage med et gran salt. Køredistancen er nemlig afhængig af rigtig mange ting:

1. Da du selv er er den tungeste del på en cykel betyder det rigtig meget for køredistancen om du vejer 3, 4, 5 eller 6 gange så meget som elcyklen.

2. Vind og vejrforhold spiller også ind. Du kører ikke så langt i modvind som i medvind. Du kører heller ikke så langt i -10 grader som du gør i +20 grader

3. Terrænet er også en væsentlig faktor. Du kører længere på lige strækninger en du gør i et bakket terræn.

Det du istedet kan forholde dig til er følgende:

Kapaciteten / størrelsen på dit batteri
Det siger jo næsten sig selv at jo større dit batteri er des længere holder det på en opladning. Når du skal måle kapaciteten/rækkevidden på dit elcykelbatteri gøres dette i Watt-timer (Wh). Det er nemt og regne ud, da det er batteriets oplyste volt gange med batteriets ampere (Ah)

Hvad er et stort batteri?

Som nævnt i indledningen er batteri rækkevidden afhængig af mange forskellige faktorer. Disse faktorer skal du også tage med dig når du kigger på hvilken batteri størrelse du har behov for.

Et lille batteri er under 400 Watt-timer
Et mellem batteri er med minimum 400 Watt-timer i kapacitet
Et stort batteri er med minimum 500 Watt-timer hvilket sikrer dig en lang rækkevidde på

Gode råd fra Rådet for Sikker Trafik
Gode råd fra Rådet for Sikker Trafik

Rådet for Sikker Trafik anbefaler elcykel med centermotor

Hos Rådet for Sikker Trafik kommer de med 5 gode råd til dig, der er i markedet efter en elcykel. Herunder finder du de 5 anbefalinger, samt vores kommentarer:


1. Sikker Trafik siger: "Vælg en model med centermotor, dens køreegenskaber minder mest om en almindelig cykel og er nemmest at køre på."
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes har vi flere forskellige modeller med centermotor, heriblandt vores meget populære Corwin Elite Pro UniSex

2. Sikker Trafik siger: Prøv et par forskellige modeller før du køber. Der er stor forskel på, hvordan de føles at køre på.
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes har du altid mulighed for at komme og prøve vores forskellige modeller i et af vore 5 showrooms.

3. Sikker Trafik siger: Bliv fortrolig med el-cyklen, før du kører ud i tæt trafik.
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes får du en grundig instruktion af elcyklen inden din prøvetur.

4. Sikker Trafik siger: Husk, at du kører hurtigere end de andre, sæt farten ned, når du fx nærmer dig et kryds.
Corwin E-bikes: Hvis du booker en tid til prøvetur samt rådgivning, vil en af vore medarbejdere give dig gode råd, tips og tricks omkring elcykler og kørsel

5. Sikker Trafik siger: Kør med cykelhjelm.
Corwin E-bikes: Vi vil gerne slå et slag for sikkerheden. Derfor kan du altid købe cykelhjelme med minimum 33% rabat og ofte meget billigere

Læs artiklen "Sikker på cykel - hele livet" fra Rådet for Sikker Trafik her

Filters
Sort
display