Søg

Valg af batteri

E-bikes: Valg af batteri - en lille guide.

En væsentlig og meget vigtig komponent på din nye elcykel, er batteriet. Det kan være svært at finde hoved og hale i Watt-timer, Volt og ampere.

Hvad er egentligt et stort batteri og hvad er et lille batteri. Jeg har lavet en lille oversigt, som kan hjælpe dig med at blive klogere:

Som indledning vil jeg give dig et par gode råd.

Pas på du ikke falder i "køre distance fælden"
Rigtig mange forhandlere og producenter fortæller dig, hvor langt din elcykel kan køre på en opladning. OG det skal du altså tage med et gran salt. Køredistancen er nemlig afhængig af rigtig mange ting:

1. Da du selv er er den tungeste del på en cykel betyder det rigtig meget for køredistancen om du vejer 3, 4, 5 eller 6 gange så meget som elcyklen.

2. Vind og vejrforhold spiller også ind. Du kører ikke så langt i modvind som i medvind. Du kører heller ikke så langt i -10 grader som du gør i +20 grader

3. Terrænet er også en væsentlig faktor. Du kører længere på lige strækninger en du gør i et bakket terræn.

Det du istedet kan forholde dig til er følgende:

Kapaciteten / størrelsen på dit batteri
Det siger jo næsten sig selv at jo større dit batteri er des længere holder det på en opladning. Når du skal måle kapaciteten/rækkevidden på dit elcykelbatteri gøres dette i Watt-timer (Wh). Det er nemt og regne ud, da det er batteriets oplyste volt gange med batteriets ampere (Ah)

Hvad er et stort batteri?

Som nævnt i indledningen er batteri rækkevidden afhængig af mange forskellige faktorer. Disse faktorer skal du også tage med dig når du kigger på hvilken batteri størrelse du har behov for.

Et lille batteri er under 400 Watt-timer
Et mellem batteri er med minimum 400 Watt-timer i kapacitet
Et stort batteri er med minimum 500 Watt-timer hvilket sikrer dig en lang rækkevidde på

Skriv en kommentar
*
Kun registrerede brugere kan efterlade kommentarer.
Filters
Sort
display