Søg

Ved du om din cykel er dækket ved tyveri?

Ved du om din cykel er dækket ved tyveri?

Selvom politiet fortæller, at antallet af cykeltyverier er faldende. Så kender vi alligevel allesammen en, der har fået stjålet sin cykel - måske har vi endda selv oplevet det. Det er en rigtig ærgerlig oplevelse, når det sker, og det kan hurtigt blive endnu værre.

Vi har i vores research til dette nyhedsbrev fået et par øjenåbnere.
- Dem vil vi gerne dele med dig!

Indboforsikringen dækker, eller gør den nu også det?
Hvis du allerede har en elcykel, så er det immervæk en del penge du parkerer foran supermarkedet eller i cykelskuret. Bliver cyklen stjålet, dækker din indbo forsikring tyveriet... Måske!?I vores research har vi fundet flere eksempler på forsikringsselskaber, som ikke erstatter tyveri af din cykel, med mindre du har tegnet en særskilt cykelforsikring. Det skal dog siges, at i hovedparten af de selskaber vi har undersøgt, er du dækket i en eller anden grad. Fælles for alle selskaberne er, at de kræver din cykel var aflåst med en forsikringsgodkendt lås, og at du kan fremsende dokumentation på låsen.

Er du berettiget til fuld erstatning, hvis tyven er ude?

Stort set alle forsikringsselskaber erstatter kun cykler op til et bestemt beløb. Max erstatningsbeløbet varierer fra selskab til selskab.

Vi har, i vores research til dette nyhedsbrev, fundet eksempler på forsikringsselskaber der "kun" erstatter op til 8.000,- hvis din cykel bliver stjålet. Vi har også fundet eksempler, hvor du erstattes op til ca. 16.000,-. Noget som synes at være fælles for alle selskaberne er, at de tilbyder en særskilt cykelforsikring samt anvender en afskrivningsmodel. Da du i tidernes morgen underskrev aftalen for indboforsikringen, accepterede du også selskabets afskrivningsmodel.

*Eksempel på en afskrivningstabel

Forsikringsselskabet nedskriver hurtigt værdien af din cykel
Hvis din cykel er blevet stjålet, og du er berettiget til erstatning via din forsikring, værdiansættes cyklen udfra en afskrivningstabel. Kort forklaret betyder det, at jo ældre din cykel er des mindre er den værd. Vi har ikke kunne finde afskrivningstabeller fra nogle selskaber, som tager udgangspunkt i andet end cyklens alder.Udregning af erstatning til dig
Man skulle umiddelbart tro, at forsikringsselskabet tager udgangspunkt i den pris, du har betalt for din cykel, når erstatningen skal udregnes. Det synes dog IKKE at være tilfældet. Man tager i stedet udgangspunkt i nyprisen på cyklen idag, inden man påbegynder selve værdi nedskrivning. Efter vores mening betyder det, at du er væsentlig ringere stillet, idet cykler ligesom biler falder i pris, når en opgraderet version af modellen lanceres.

Du skal iøvrigt også være opmærksom på dette

Ved udbetaling af erstatning kræver nogle forsikringsselskaber:

  1. Cyklen var låst med en lås, der er forsikringsgodkendt
  2. Er cyklen af højere værdi, skal den aflåses med 2 forsikrings godkendte låse
  3. Du har et låsebevis
  4. Du har en købskvittering med på cyklen

BEMÆRK!

Hvis du sammen med elcyklen eller efterfølgende har købt en forsikrings godkendt lås hos os, kan du hente og udskrive dit låsebevis her: Download låsebevis

Filters
Sort
display