Søg
RSS

Blog

PRØV ELCYKLEN HJEMME HOS DIG SELV
PRØV ELCYKLEN HJEMME HOS DIG SELV

PRØV ELCYKLEN HJEMME HOS DIG SELV

Med et nedlukket land har vi hos CORWIN E-bikes gjort det muligt for dig, at prøve en elcykel hjemme i privaten.

Sådan foregår det:

  • Du går ind på webshoppen og bestiller den elcykel du gerne vil prøve derhjemme.
  • Vi sender elcyklen fragtfrit til dig.
  • Du prøver elcyklen af og ser om det er noget for dig.
  • Hvis du vil beholde den skal du ikke foretage dig yderligere.
  • Hvis du vil returnere den bestiller du blot en gratis returlabel på vores webshop, og sender elcyklen retur.

Du må afprøve elcyklen, men ikke tage den i egentlig brug. Derfor må du eksempelvis ikke køre mere end 5 km på den. Vi anbefaler at du læser reglerne om returret

En guide til vedligehold af din elcykel
En guide til vedligehold af din elcykel

Sådan vasker du din elcykel

Det er vigtigt, at du ikke overdynger din elcykel med vand når du vasker den. For store mængder af vand kan beskadige cyklens elektriske komponenter. Derfor fraråder vi, at du bruger en vandslange, højtryksrenser eller andet.

Den bedste fremgangsmåde er at bruge en klud eller en svamp der er vredet hårdt op. Det gælder både ved rengøring af de mekaniske samt elektriske dele på cyklen.

Vedligehold af kabler

Det er vigtigt at du regelmæssigt vedligeholder kabler til bremser og gearskifte. Det gør du ved at smøre dem med et middel der holder vand væk, som eksempelvis en silikonespray. Især om vinteren eller på årstider med meget regn, skal du smøre kablerne ofte.

Vedligehold af kæde

Selvom kæden er en forholdsvis simpel mekanisk del, er det vigtigt at holde den velsmurt. Hvis kæden ikke bliver smurt jævnligt bliver leddene stramme, hvilket kan ødelægge gearet på din elcykel. Vi anbefaler at du bruger en kædeolie spray, som er en letflydende kædeolie. Det sikrer, at smøremidlet trænger ordentligt ind i mellemrummene på kæden. Når du smører kæden, skal du samtidig tjekke om den er blevet for løs. En løs kæde kan nemlig beskadige lejerne i bagnavet. Hvis du er i tvivl om kæden enten er for løs eller for stram, er det en god ide, at få foretaget et professionelt servicetjek hos en cykelhandler.

Beskyt din elcykel

Hvis du ikke skal bruge din elcykel over en længere periode, er det en god ide at stille den i tørvejr, f.eks i en garage eller et cykelskur. Selvom de elektriske komponenter er vandtætte, kan de alligevel godt blive beskadiget, hvis cyklen står ude i en længere periode uden at blive brugt.

Hvis du oplever tekniske problemer med din elcykel, fraråder vi, at du selv går i gang med at reparere de elektriske komponenter. Dels kan du meget nemt komme til at beskadige dem, ligesom garantien også forsvinder, hvis du selv har skilt de elektriske komponenter ad. Du bør i stedet kontakte vores serviceafdeling, for at finde ud af, hvad det videre forløb skal være.

Hos Corwin e-bikes kan du købe plejemidler specielt udviklet til din Corwin elcykel.

Ved du om din cykel er dækket ved tyveri?
Ved du om din cykel er dækket ved tyveri?

Selvom politiet fortæller, at antallet af cykeltyverier er faldende. Så kender vi alligevel allesammen en, der har fået stjålet sin cykel - måske har vi endda selv oplevet det. Det er en rigtig ærgerlig oplevelse, når det sker, og det kan hurtigt blive endnu værre.

Derfor er Corwin e-bike bedre
Derfor er Corwin e-bike bedre

Det er ikke bare salgsgas, når vi siger, at Corwin elcyklerne er Danmark's billigste elcykel. Hvis du løber cyklens specifikationer igennem, er det tydelig, at du får rigtig meget cykel for pengene.

Motor & Batteri

Elsystemet kommer fra BAFANG. De er en af verdens største producenter af elcykel motorer. Batteriet er fra Phylion. De leverer batterier til mange af de kendte mærker på det danske marked.

Kendte producenter giver tryghed

Med motorsystem og batteri fra store velkendte producenter, er du sikker på, din elcykel kan serviceres hos din lokale cykelmekaniker. Der findes nemlig et fuldt reservedelsprogram til cyklen. Desværre ser vi ofte, at folk der har købt en billig elcykel, efterfølgende har problemer med at få den serviceret eller repareret. Reservedelsprogrammet er mangelfuld eller ikke eksisterende.

3-bremsesystem giver EKSTRA sikkerhed på din Corwin E-bike

Da man ofte kører hurtigere på en elcykel end på en almindelig cykel, betyder det rigtig meget, at sikkerheden er i top. Vi ser desværre alt for ofte, at producenten sparer den ekstra bremse væk - endda også på topmodeller og brands. Det gør vi ikke! Alle CORWIN elcyklerne leveres med vores 3-bremsesystem, som består af en fodbremse, samt 2 håndbremser.*

Kørekomfort er en vigtig parameter

Som elcykelejer kører du ofte meget længere (og hurtigere) på din elcykel, end du ville gøre på din almindelige cykel. Derfor er kørekomforten rigtig vigtig. Her har vi heller ikke sparet noget væk. Du får en elcykel med en komfortabel saddel samt affjedring i saddelpinden. Affjedring i forgaflen, ergonomiske håndtag, samt en justerbar frempind, så du kan indstille cyklen i den kørestilling der passer til dig.

Samtidig leveres cyklen med punktérbeskyttede dæk. Du skal derfor ikke længere bekrymrer dig om flade dæk på cykelturen. OG skal du trække cyklen, f.eks igennem gågaden, har vores CORWIN elcykel walk assist, hvor motoren hjælper dig med at trække cyklen.

Med til komforten hører også en LCD kørecomputer, der blandt andet kan indstilles med triptæller og total distance. Her kan du også holde øje med hvor hurtigt du kører og hvor meget batteri der er tilbage.

* Corwin Copenhagen Limited Disc bruger i stedet for 3-Bremsesystemet SAFETY Brake systemet. Dette system består af TEKTRO hydrauliske skivebremser for og bag

5 gode råd til når du skal købe elcykel
5 gode råd til når du skal købe elcykel

Valg af elcykel - er du forvirret?

Det kan være svært at vide hvad man skal kigge efter når man skal købe elcykel. Derfor har jeg lavet en lille guide til dig med 5 gode råd.

Batteri størrelse

Størrelsen på batteriet er alt afgørende for hvor langt du kan køre på en opladning. Batteri størrelsen regnes i Watt timer (Wh). Og jo flere Watt timer batteriet har des længere kan du køre på din elcykel. Vi anbefaler min 400 Wh

Watt timer er som regel angivet i elcyklens beskrivelse, men er det ikke tilfældet finder du Watt timerne ved at gange batteriets Volt med batteriets Ampere

Gå derfor efter et batteri med mange Volt og Ampere

Komfort

Du cykler ofte både hurtigere og længere ture på en elcykel end du gør på en almindelig cykel. Derfor er komforten rigtig vigtig, da det betyder noget for både skulder og ryg når man sidder længere på en cykel.

Kig derfor efter om der er fjeder i forgaffel og saddelpind.

Sikkerhed

Udover at du selvfølgelig skal have en cykelhjelm, er der flere ting som er vigtige at holde øje med.

Vi anbefaler, såvidt det er muligt at vælge en cykel med 3 bremser da det øger sikkerheden. Det er ikke altid muligt at have 3 bremser. Har elcyklen udvendige gear vil det kun være muligt at have to bremser. Det er også fint så længe bremserne er hydrauliske.

Mange elcykler kommer f.eks uden forlygte. Kig derfor efter for- og baglys, som kan styres fra kørecomputeren. Det er ikke kun sikkert, men også mere praktisk.

Det er vigtigt at den elcykel du køber er bygget til at være en elcykel. Kig derfor efter let og stift alu stel, dobbelt bundet fælge og kraftigere eger.

Elsystem

Det kan være svært at få serviceret sin elcykel hvis producenten af elsystemet er ukendt. Derfor er det rigtig vigtigt, at du køber en elcykel hvor batteriet og motoren kommer fra en kendt producent.

Vi anbefaler at du køber en elcykel hvor du har en skærm til kørecomputeren. Det gør livet meget nemmere, når du kan holde øje med batteri beholdning, styre de forskellige assist niveauer samt walk assist og ikke mindst cyklens lys.

Vær opmærksom på prisen

Det kan være rigtig svært at sammenligne priser på elcykler fordi de kommer i så mange forskellige udgaver. Det er især motoren og batteriet der er afgørende for prisen. Front og bagmotorer er ofte billigere end center motorer. Udover motor og batteri, så er mange af de ting vi har nævnt omkring sikkerhed og komfort, elsystem også med til at presse prisen den ene eller den anden vej.

Valg af batteri

E-bikes: Valg af batteri - en lille guide.

En væsentlig og meget vigtig komponent på din nye elcykel, er batteriet. Det kan være svært at finde hoved og hale i Watt-timer, Volt og ampere.

Hvad er egentligt et stort batteri og hvad er et lille batteri. Jeg har lavet en lille oversigt, som kan hjælpe dig med at blive klogere:

Som indledning vil jeg give dig et par gode råd.

Pas på du ikke falder i "køre distance fælden"
Rigtig mange forhandlere og producenter fortæller dig, hvor langt din elcykel kan køre på en opladning. OG det skal du altså tage med et gran salt. Køredistancen er nemlig afhængig af rigtig mange ting:

1. Da du selv er er den tungeste del på en cykel betyder det rigtig meget for køredistancen om du vejer 3, 4, 5 eller 6 gange så meget som elcyklen.

2. Vind og vejrforhold spiller også ind. Du kører ikke så langt i modvind som i medvind. Du kører heller ikke så langt i -10 grader som du gør i +20 grader

3. Terrænet er også en væsentlig faktor. Du kører længere på lige strækninger en du gør i et bakket terræn.

Det du istedet kan forholde dig til er følgende:

Kapaciteten / størrelsen på dit batteri
Det siger jo næsten sig selv at jo større dit batteri er des længere holder det på en opladning. Når du skal måle kapaciteten/rækkevidden på dit elcykelbatteri gøres dette i Watt-timer (Wh). Det er nemt og regne ud, da det er batteriets oplyste volt gange med batteriets ampere (Ah)

Hvad er et stort batteri?

Som nævnt i indledningen er batteri rækkevidden afhængig af mange forskellige faktorer. Disse faktorer skal du også tage med dig når du kigger på hvilken batteri størrelse du har behov for.

Et lille batteri er under 400 Watt-timer
Et mellem batteri er med minimum 400 Watt-timer i kapacitet
Et stort batteri er med minimum 500 Watt-timer hvilket sikrer dig en lang rækkevidde på

Gode råd fra Rådet for Sikker Trafik
Gode råd fra Rådet for Sikker Trafik

Rådet for Sikker Trafik anbefaler elcykel med centermotor

Hos Rådet for Sikker Trafik kommer de med 5 gode råd til dig, der er i markedet efter en elcykel. Herunder finder du de 5 anbefalinger, samt vores kommentarer:


1. Sikker Trafik siger: "Vælg en model med centermotor, dens køreegenskaber minder mest om en almindelig cykel og er nemmest at køre på."
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes har vi flere forskellige modeller med centermotor, heriblandt vores meget populære Corwin Elite Pro UniSex

2. Sikker Trafik siger: Prøv et par forskellige modeller før du køber. Der er stor forskel på, hvordan de føles at køre på.
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes har du altid mulighed for at komme og prøve vores forskellige modeller i et af vore 5 showrooms.

3. Sikker Trafik siger: Bliv fortrolig med el-cyklen, før du kører ud i tæt trafik.
Corwin E-bikes: Hos Corwin E-bikes får du en grundig instruktion af elcyklen inden din prøvetur.

4. Sikker Trafik siger: Husk, at du kører hurtigere end de andre, sæt farten ned, når du fx nærmer dig et kryds.
Corwin E-bikes: Hvis du booker en tid til prøvetur samt rådgivning, vil en af vore medarbejdere give dig gode råd, tips og tricks omkring elcykler og kørsel

5. Sikker Trafik siger: Kør med cykelhjelm.
Corwin E-bikes: Vi vil gerne slå et slag for sikkerheden. Derfor kan du altid købe cykelhjelme med minimum 33% rabat og ofte meget billigere

Læs artiklen "Sikker på cykel - hele livet" fra Rådet for Sikker Trafik her

Filters
Sort
display